Vakmanschap

Vakmanschap

Al ruim 40 jaar is Sogeti actief als ICT-dienstverlener. Het ICT-vakmanschap zit in de genen van onze medewerkers en daar zijn we trots op. Reden ook om het allround vakmanschap centraal te stellen in het denken, het werken en de profilering van Sogeti. Niet vanuit marketingoogpunt, maar omdat het daadwerkelijk onze identiteit is. We vinden ons ICT-vakmanschap zó belangrijk, dat we onze hele organisatie in vakdivisies en expertise-units hebben ingericht. Een Sogeti-medewerker praat met zijn collega over het vak, inspireert anderen en is per definitie hulpvaardig. Goede ideeën en best practices worden zo gedeeld, gekoesterd en verder ontwikkeld. De werkgebieden in vogelvlucht.

Onze werkgebieden:

·         Applicatie Services
·         Business Intelligence
·         Business Technology
·         High Tech
·         Infrastructuur Services
·         Mobile Solutions
·         Portals 
·         SAP Solutions
·         Security
·         Testen en Kwaliteitszorg

Bij Sogeti hechten we grote waarde aan het continu in stand houden van de dialoog tussen alle betrokken ICT-disciplines. In projecten, in High Tech research & development-omgevingen en in ICT-expertisegroepen.

Applicatie Services

Daar waar ICT traditioneel voornamelijk bedrijfsprocessen ondersteunt, zorgt ICT tegenwoordig in steeds meer organisaties voor onderscheidend vermogen. Organisaties investeren daarom gericht in vernieuwing en innovaties.

Als ontwerper, ontwikkelaar, regisseur, beheerder, tester, consultant of service-manager …. onze gepassioneerde Applicatie Services-specialisten bestrijken het applicatielandschap van A tot Z. Ze ontwikkelen en beheren applicatie- en databasetoepassingen voor alle beschikbare computerplatformen (PC-, Server-, Mainframe-, Web-, en Mobile omgevingen). Ze zijn als geen ander thuis in diverse ERP-systemen. En ontwikkelen maatwerkprogrammatuur in alle denkbare ontwikkel-omgevingen. 
Daarnaast maken zeer ervaren databasespecialisten deel uit van het team. Zij hebben hun sporen verdiend in de meest complexe omgevingen in Nederland. Daarbovenop zijn high performance applicaties gebouwd die aan de zwaarste veiligheid en betrouwbaarheidseisen voldoen.

Wij inspireren de markt door proactief te wijzen op hoe (nieuwe) technologische ontwikkelingen meerwaarde bieden. Wij werken nauw samen met partners als IBM, SAP, Microsoft, Oracle en OpenText. Daarnaast werken wij met open source tooling zoals Java, PHP en Drupal.

Meer infomatie over: JAVA/ Microsoft/ Oracle

Business technology

Bij Business technology gaat het om de business doelen die klanten wil bereiken en wat ervoor nodig is deze te realiseren. Denk hierbij aan procesoptimalisatie, samenwerking business-ICT, implementatie van (standaard) ICT oplossingen en het in de grip houden van projecten. Om dat goed te doen, heeft Sogeti meerdere disciplines in huis:

•        Architectuur (van Enterprise Architectuur tot IT Architectuur)

•        Branchegeoriënteerde Business Analyse, waaronder:

-        Procesmanagement (bijvoorbeeld Pronto®, DEMO, Lean & Six Sigma)

-        Implementatie (projectresultaat naar de lijnorganisatie, o.a. met behulp van Regatta®)

-        Requirements LifeCycle Management

•        Informatiebeveiliging (organisatorisch en procesmatig)

•        Projectmanagement (o.m. IPMA)

•        Applicatie Portfoliomanagement

Op deze werkterreinen is Sogeti een echt vakbedrijf. We spelen een nadrukkelijke rol in de ontwikkeling van het vak en delen onze kennis en ervaring met klanten en vakgenoten. Onze best-practices en ervaringen leggen we vast in herhaalbare methodes en aanpakken, zoals DYA®, Pronto® en Regatta®.

Business Intelligence

Het vakgebied van Business Intelligence maakt het mogelijk om kwalitatief goede informatie op alle niveaus in de organisatie beschikbaar te stellen, zodat organisaties bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen. Binnen dit vakgebied hebben wij vele specialisten op zowel de functionele- als de technische kant van data integratie, data warehousing, rapportage en analyse. Daarbij zijn wij technologie onafhankelijk en leggen wij de focus vooral op de mainstream omgevingen als Microsoft, IBM, Oracle, SAP, Qlikview en Informatica.

High Tech

Sogeti High Tech biedt integrale oplossingen voor geavanceerde technische vraagstukken in de hele productlevenscyclus. De synergie tussen onze hardware- en software-activiteiten, van ontwerp tot en met test, is uniek en toonaangevend in de markt. Mede daardoor kunnen wij elke klant een passende oplossing bieden, gebaseerd op vakmanschap, vertrouwen en partnerschap.

Deze dienstverlening wordt vanuit drie disciplines geleverd: Hardware Engineering (elektronica), Software Engineering en Test Engineering. Daarnaast voorzien wij in ondersteunende diensten op het gebied van Projectmanagement, Architectuur en Requirements & Design.

Infrastructuur Services

Sogeti Infrastructuur Services ontwerpt, ontwikkelt en beheert Client-, Server- Netwerk-, Storage- en Middleware-omgevingen. Altijd met als doel deze zodanig in te richten dat ze functioneren als duurzame nutsvoorziening voor de business.

Aan de basis daarvan staat ons ICT-vakmanschap, de technologische expertise van onze professionals, de klantkennis van ons management en de marktkennis van onze consultants. Vakmanschap dat we ontwikkelen door stimulering van individuele certificering. En door kennis en ervaring vast te leggen en te delen via methodieken en solutions.

Mobile Solutions

Wij zetten vol in op de wereld van Mobile met haar eigen internationale App Center. Hier ontwikkelen we waardevolle Apps voor organisaties waar ze hun klanten een plezier mee willen doen. De lokale App Centers die Sogeti vandaag de dag heeft werken samen als één groot virtueel App Center waarbinnen een brok aan kennis is vergaard en we een wereldwijd bereik hebben. We leveren gebruiksvriendelijke oplossingen van design voor gebruikers tot aan veilige integratie met de back-end systemen onder architectuur.

Portals & collaboration

We ontwerpen, bouwen en onderhouden zeer gebruiksvriendelijke toepassingen voor alle devices, die allen integreren met elkaar en met de back-end systemen van onze klanten. We doen dit op basis van Microsoft Sharepoint en Drupal. We zijn Gold Partner van Microsoft en Preferred Partner van Acquia. Bij alles wat we doen onderkent Sogeti dat de user experience sleutel is voor succes.

SAP Solutions

Als all-round ICT dienstverlener ondersteunen wij onze klanten optimaal en efficiënt met SAP producten en diensten. De kwaliteit van onze ICT en SAP consultants is net als onze dienstverlening hoog. En vanuit SAP hebben we erkenning gekregen in de vorm van diverse partnerships. Met deze combinatie kunnen onze klanten vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening die ze ondersteunt bij het behalen van hun resultaten!

Security

Wij vinden dat Security een integraal onderdeel is van de dagelijkse business, waardoor het nooit een sluitpost of exces kan opleveren voor het behalen van business (of ICT) doelstellingen. Security als een business enabler. Security als een way of Business. En voor onze professionals als een way of life @ work. Wij signaleren security issues en weten deze ook snel en goed op te lossen, met de bedrijfsdoelstellingen van onze klant in het achterhoofd.

Testen en Kwaliteitszorg

Sogeti is ‘thoughtleader’ en marktleider in testen. Testen heeft de toekomst. Het vakgebied is continu in ontwikkeling en zeker bij Sogeti: We zijn niet voor niets de nummer 1 van de wereld op het gebied van testen!

Bedrijven ontdekken hoe belangrijk testen is en stellen steeds hogere eisen aan ICT. Het falen van bedrijfsprocessen is geen optie terwijl de complexiteit van de ICT die bedrijfsprocessen alleen maar toeneemt. Testen en kwaliteitszorg zijn dus noodzakelijk.

Bij Sogeti werken 700 kwaliteitsgedreven vakmensen met passie, die zowel met het product en het proces van onze klant bezig zijn als met de ontwikkeling van hun vak. Om kennis en ervaring uit te wisselen en het vak actief te ontwikkelen, bundelen we specifieke expertises rondom testen. Van functioneel beheer tot specifieke onderwerpen als usability, security en performance, quality assurance, procesverbetering, testautomatisering en test(project)management.

Direct solliciteren

ProjectB Challenge

ProjectB

Volg ons op Twitter